Enalapril/Hydrochlorothiazide Teva

Information om Enalapril/Hydrochlorothiazide Teva – receptbelagt läkemedel. Här får du information om Enalapril/Hydrochlorothiazide Teva biverkningar och kontraindikationer, hur man använder läkemedlet och hur det påverkar kroppen, så att du kan känna dig trygg med läkemedlet och veta hur det ska användas.

Hur du får kunskap om läkemedlets påverkan på kroppen

Enalapril/Hydrochlorothiazide Teva är ett kombinationsläkemedel (ACE-hämmare + diuretikum) som används för behandling av högt blodtryck. Det innehåller två aktiva ämnen enalapril och hydroklortiazid. Enalapril är en ACE-hämmare som motverkar blodtryckshöjning, och hydroklortiazid är ett diuretkum, ett vätskedrivande medel som sänker blodtrycket. Läs om hur det fungerar här.

Aktiv substans i läkemedlet är: Enalapril och Hydroklortiazid

Hur du vet vilka enalapril-läkemedel som finns

Det finns flera läkemedel med enalapril som aktiv substans. Fast i grunden är det bara ett fåtal läkemedel. Det är så att enalapril-läkemedel finns under flera olika namn, beroende på tillverkare, men med samma funktion och effekt. En del läkemedel med enalapril är utan hydroklortiazid. Se denna sida för mer information om olika läkemedel med enalapril.

Hur du vet vad som gäller för ditt läkemedel

Enalapril/Hydrochlorothiazide Teva är ett receptbelagt läkemedel. Det finns i följande former och doser:

  • Tablett 20 mg/12,5 mg

Tillverkare är Teva Sweden AB.

Hur ska läkedlet användas och doseras? Läs mer om Enalapril/Hydrochlorothiazide Teva dosering, använding och kontraindikationer här.

Viktigt! Här finns information om Enalapril/Hydrochlorothiazide Teva biverkningar.

Hur du kan känna igen Enalapril/Hydrochlorothiazide Teva bara genom dess utseende

Enalapril/Hydrochlorotiazide Teva-tabletterna har följande utseende:

Enalapril/Hydrochlorotiazide Teva 20 mg/12,5 mg tablett: vit, rund, något välvd, stämplad med ”EL”, ”20” och försedd med en brytskåra på ena sidan. Andra sidan är utan markeringar.

Hur du får mer kunskap med några klick

Här är stegen för dig så att du får mer koll på läkemedlet och kan känna dig tryggare med det:

Steg 1. Läs om hur läkemedlet ska användas och doseras här, där du även hittar svar om när man ska vara försiktig med läkemedlet eller t.o.m. undvika det.

Steg 2. Läs om enalaprils funktion för att förstå hur det påverkar kroppen.

Steg 3. Läs om biverkningar här så att du slipper drabbas av oväntade besvär.

 Läs vidare om läkemedlets användning nu.